Over Ons

VoorMekaarNijmegen

Een initiatief van social designer Anne-Deborah Bakker en wijkagent William Nijland om dak & thuislozen een gezicht te geven en hen wat leuks te bieden, met wat ‘gewone burgers’ in overvloed hebben. Het project komt voort uit de bijzondere samenwerking van de twee.
Tot mei 2020 willen we onderzoeken of we een burgerplatform van de grond kunnen krijgen dat vraag en aanbod bij elkaar brengt dat ‘leuke dingen’, extraatjes organiseert  voor dak &  thuislozen.
We willen meer verbinding en binding tussen ‘de gewone mens’ & dak &  thuislozen.
Hiermee bieden ‘de gewone mens’ een kans om wat goeds te doen, wat betekenis toe te voegen in je eigen stad.  Hopelijk geeft dit een goed gevoel, krijg je  een bredere kijk op de wereld & wellicht wat ‘vreemde vrienden’. 
Dit alles met wat je zelf in huis hebt! Het bijzondere is dat je geen geld geeft maar wat je zelf in huis hebt. Denk naast spullen ook aan je kennis kunde en netwerk!

Het is niet ons doel om dakloosheid of de persoonlijke problematieken op te lossen. Wel willen willen we het leven waardevoller maken door een beetje aandacht toe te voegen. 
Want iedereen heeft wat te willen!

Spullen en of diensten die door ‘de gewone mens’ geleverd worden, om het leven van de dakloze een beetje leuker te maken,  zijn een middel om een beeld te scheppen van deze Nijmegenaren. 
We zouden het leuk vinden als mensen die normaal niets met deze groep heeft, toch direct of indirect in contact komen. 
 
Als we zouden graag zien dat dit na mei 2020 een duurzaam karakter kan krijgen door vrijwillige inzet van ‘gewone burgers’.

Wil je bijdragen of meewerken? neem gerust contact met ons op!